Home > projecten > YOUNG4SOCIETY

Young4Society

Hoe geweldig en belangrijk is het dat jongeren een steentje bij willen dragen aan deze maatschappij? Dát kan bij Young4Society, een sociaal participatie traject dat binnen Stichting Drop-Inn is ontwikkeld.

‘Participatieraad’ Young4Society bijeen.

Initiatiefnemer Imad Lotfi (17 jaar) kent Drop-Inn van het project ‘Het Jongeren Atelier’ (2010-2014) en kwam er in 2017 achter dat hij graag weer sociale activiteiten wil doen voor Drop-Inn, en daarmee dus voor zijn buurt 🙂

We hebben zijn voorstel tot het uitvoeren van activiteiten, waarbij buurtparticipatie het belangrijkste gegeven is, omarmd en samen een naam bedacht voor dit initiatief: Young4Society (Y4S) was geboren!
Vanuit de stichting worden hij en andere jongeren uit Amsterdam-West gestimuleerd, ondersteund en begeleid bij het verwezenlijken van hun (buurt)participatie ideeën.

4 en 5 mei 2017

In samenwerking met ‘Het 4 en 5 mei comité’ uit De Baarsjes hebben de jongeren van Drop-Inn / Young4Society diverse activiteiten uitgevoerd. De gedenking op 4 en 5 mei van 2017 stond in het teken van: ‘Vrouwen in het verzet’ met Jacoba van Tongeren als inspiratiebron.

Op 4 mei hebben 6 jongeren actief meegeholpen met diverse activiteiten rond de Dodenherdenking in De Baarsjes op het Columbusplein te Amsterdam.

Op 5 Mei, Bevrijdingsdag, hebben ze meegelopen met de rondwandeling door De Baarsjes-buurt, waar Jacoba van Tongeren heeft gewoond en verzetsstrijdster is geweest.

Tijdens de Dodenherdenking op het Columbusplein op 4 mei is een gedicht van dichteres Najiba Abdellaoui en rapper Ismo voorgedragen door Imad Lotfi en Issrae Boakir (17). Daarna is door hen een krans neergelegd voor de Wereldvrede.

Rondom deze gedenking hebben diverse Y4S-jongeren geholpen met praktische zaken als flyeren, stoelen klaarzetten, geluidsinstallatie verzorgen en de rust op het plein waarborgen.

4 en 5 mei 2018

Ook dit jaar zijn Imad en diverse andere jongeren weer actief bij de gelegenheid rond de Dodenherdenking/Bevrijdingsdag op het Columbusplein.
Iedereen is welkom om Imad te helpen of om deze herdenking live mee te maken!

Ook enthousiast geworden of wil je meer informatie over Young4Society?

Heb je vragen, ideeën of wil je graag meewerken/-helpen bij initiatieven in de Baarsjes e.o.? Stuur een mailtje naar thera@stichtingdropinn.nl o.v.v. Young4Society of laat je boodschap achter op het contactformulier.