Home > projecten > Chef Debuut
Jongeren worden begeleid tijdens het koken bij Chef Debuut in Haarlem

Chef Debuut is een project voor jonge statushouders en Nederlandse jongeren met een afstand tot de maatschappij.

Beide doelgroepen hebben als gemene deler dat ze moeilijk contact maken en op zoek zijn naar wat extra aandacht en ondersteuning. Daarnaast kunnen zij ook wat bieden aan buurtbewoners, je wordt in principe ook altijd blij als je iets kunt geven!

Wij willen dit realiseren middels het kookproject Chef Debuut, want: eten verbind! De jongeren gaan koken onder begeleiding. Het toetje is het podium waarbij een jongere zijn of haar verhaal mag doen.

De gasten denken met hem/haar mee of komen met een vraag. Zo kunnen er verbindingen worden gemaakt voor langere tijd. Dit kan zijn in de vorm van een maatje, maar ook samen dingen ondernemen! Bijvoorbeeld: een oudere buurtbewoner kan zelf moeilijk boodschappen doen, de jongeren kan daarbij helpen en samen drinken ze een kopje thee.

De jongeren krijgen van ons een training aangeboden: de Talent Oriëntatie Training. Hierdoor krijgen ze meer zicht op hun competenties en leerdoelen en kunnen ze zich beter presenteren, wat weer meer kansen biedt in het leven.

Het project zal zijn voor de duur van een jaar en zal 20 jongeren (en buurtbewoners) op weg helpen.

Mogelijk gemaakt door VSBFonds, St. DOEN, Badhuis Leidsebuurt Haarlem en Kansfonds

Kijk voor alle actuele informatie op onze actuele Chef Debuut pagina!