Home > projecten > Beste Buurtmaatjes

Het project ’De Beste Buurtmaatjes’ is op 1 november (2013) van start gegaan!

6 Jongeren uit de Postjesbuurt hebben twee maanden lang onder begeleiding van Het Jongeren Atelier een origineel concept uitgedacht voor een leuk maatjesproject en hebben dat ’De Beste Buurtmaatjes’ genoemd.

Wat gaan ze doen?
Ze gaan klusjes doen voor (oudere) buurtbewoners uit de buurt. Ze worden er niet voor betaald, maar krijgen wel een stempel van het uitzendbureau: ’De Beste Buurtmaatjes’. De jongeren hebben ondernemers in de buurt gevonden die een klein presentje willen geven bij een volle stempelkaart (acht stempels).
Zo stimuleren de ondernemers ook dat jongeren zich op een goede manier inzetten voor hun buurt. Bewoners uit de Postjesbuurt kunnen elke vrijdag van 16.00-18.00u klusjes opgeven bij de balie van De Beste Buurtmaatjes, Buurtkamer Corantijnstraat 25 of mailen naar: debestebuurtmaatjes@gmail.com

Een klusje kan echt een klusje zijn zoals bijvoorbeeld een kast opruimen of boodschappen doen, maar kan ook een behoefte zijn aan gezelligheid, zoals een keer een spelletje komen doen of gewoon eens theedrinken met elkaar.

Wilt u meer weten?
Kom dan eens gezellig langs of stuur een mail. Tot ziens! De Beste Buurtmaatjes worden begeleid door twee buurtbewoners en gecoacht door Het Jongeren Atelier. Gesteund door Het Leefbaarheidsoverleg Postjesbuurt. Er kunnen nog jongeren (10-18 jaar) zich aanmelden om mee te doen met De Beste Buurtmaatjes!!