Home > projecten > Baarsjes Ontmoet!

Baarsjes Ontmoet was het eerste project van Stichting Drop-Inn (2008-2009)

Baarsjes Ontmoet had tot doel: meer cohesie in De Baarsjes middels ontmoetingen tussen jongeren en buurtbewoners.
We hebben tussen maart 2008 en mei 2009, samen met Stichting Prosa, iedere laatste zaterdag of zondag van de maand leuke en leerzame activiteiten en ontmoetingen georganiseerd op verschillende locaties in De Baarsjes.

Enkele voorbeelden hiervan:

‘Baarsjes Trommelt’ samen met jongeren en ouderen trommelen in de Hudsonhof,‘Baarsjes Schildert‘ waarbij jongeren en buurtbewoners samen hun droom Rembrandpark schilderden, ‘Baarsjes Zomert’: een talentenjacht voor de thuisblijvers, waarbij de ondernemers prijzen hebben gedoneerd en de Softmijsjes langskwamen met een ijsje, ‘Baarsjes Multiculturele Modeshow’ waarbij de verschillende culturen uit De Baarsjes hun traditionele kleding showde onder swingende begeleiding van Baarsjes Muzikanten.

Baarsjes Ontmoet is gefinancierd door het Ministerie van Wonen, Wijken en Integratie.