Home > Chef Debuut

Chef Debuut in Buurtcentrum de Til Leidsebuurt Haarlem 2020

Jongere tijdens Chef Debuut Haarlem aan het koken

Chef Debuut is een project voor jonge statushouders en Nederlandse jongeren (15-25 jaar) met een behoefte aan talentontwikkeling en verbinding.

Chef Debuut is een project van stichting Drop-Inn: een sociaal platform waar talentontwikkeling en verbinding tussen jongeren onderling maar ook met buurtbewoners en bedrijven centraal staat.

Doe je mee?

Jij gaat samen tijdens een inspirerende en leerzame Talent Oriëntatie Training op zoek naar jouw talenten en kwaliteiten. De focus ligt vooral op jouw sterke en positieve skills.

Wat ga je leren? Samenwerken in een groep, ontwikkelen en gebruiken van je creativiteit, weerbaarheid en ondernemerschap zijn enkele items die in de training naar voren komen. Daarna vind jij het geen punt om jezelf te presenteren en matches te maken. De gasten denken met jou mee!

Ook doe je een snuffelstage binnen de horeca als hulpkok en/of gastvrouw/heer.

INTERESSANT? Ben jij tussen de 15 en 25 jaar (met een uitloop naar 30 jaar), woon je in Haarlem of omgeving en ben je op zoek naar boven genoemde uitdagingen? Meld je dan aan voor (gratis) deelname!

Op 24 september gaan we weer van start met een nieuwe sessie van 8 keer, één keer in de week op de donderdagmiddag en -avond. De groepsgrootte is maximaal 4 jongeren (in verband met Covid19). Na succesvolle deelname ontvang jij een certificaat!

Er zijn al vele jongeren jou voorgegaan en ze zijn allemaal enthousiast:

Bas: “Ik had nooit gedacht dat ik voor een groep durfde te presenteren en het heeft me zeker geholpen bij m’n sollicitatie waardoor ik nu een baan heb!

Souraya: “Het brengt meer positiviteit in je leven! Je leert jezelf ontdekken.

Fkadu: “Ik ben er opener door geworden en durf nu de mensen goed aan te kijken.”

Hoe ziet de donderdagmiddag er uit bij Chef Debuut?

◾15.00-16.00: Talent Oriëntatie Training: leer jezelf beter kennen en ontdek jouw talenten en kwaliteiten. Jij staat centraal: Waar ben je goed in? Waar word jij blij van? Wat past bij jou? Tevens leer je samen te werken in een groep.
◾16.00-18.00: Koken onder leiding van een kok en het restaurant inrichten voor Chef Debuut. (Hou je niet van koken of gastheer/vrouw zijn? Geen probleem, er is ook een heuse houtwerkplaats waar geklust kan worden).
◾18.00-19.00: Gasten zijn binnengekomen die je gaat bedienen. Vervolgens eet je samen met de gasten.
◾19.00-19.30: Tijd voor een korte presentatie door één van jullie of een leerzame workshop van een gastdocent.

De gasten luisteren aandachtig naar je en kunnen je suggesties doen voor het maken van nieuwe contacten, ideeën of samenwerking.
◾19.30-20.00u: Afrekenen met de gasten en gezamenlijk opruimen van het eetgedeelte.

Chef Debuut:

Wanneer: 8 donderdagen van 15.00-20.00 (behalve tijdens schoolvakanties)

Waar: Buurtcentrum De Til, Leidseplein 36, Haarlem.

Wat levert het jou op? Een Training “Talent Oriëntatie” waarna je jezelf kunt presenteren, kooklessen en gastronomie, nieuwe Haarlemse contacten en nieuwe kansen. En na een succesvolle afronding een certificaat!

Meer weten?

Thera Smitt, Projectleider, tel. 06-13237520

Email: thera@stichtingdropinn.nl

Het project Chef Debuut wordt mogelijk gemaakt door VSBFonds, Kansfonds, Stichting Burgerweeshuis te Haarlem, Haarlem Effect.

Jongeren worden begeleid tijdens het koken bij Chef Debuut in Haarlem
Kokop en Selina koken Marrokkaanse couscous tijdens Chef Debuut

Mee-eten bij Chef Debuut?

Gast Chef Debuut