Home > Chef Debuut

Chef Debuut is gestart in Het Badhuis Leidsebuurt Haarlem!!

Flyer Chef Debuut (gast info)

Flyer Chef Debuut (jongeren info)

Chef Debuut is een project voor jonge statushouders en Nederlandse jongeren (15-25 jaar) met een behoefte aan extra ondersteuning.

De jongeren hebben als gemene deler dat ze een steuntje kunnen gebruiken en op zoek zijn naar wat extra aandacht en ondersteuning op het gebied van contacten leggen en zoektocht naar: wat vind ik nou echt leuk?
Wij willen dit realiseren middels het sociale kookproject Chef Debuut, want: eten verbindt! De jongeren gaan koken onder begeleiding van kok Patrick. Het toetje is het podium waarbij een jongere zijn of haar verhaal mag doen: wie ben ik, wat kan ik en wat zoek ik.

De gasten denken met hem/haar mee. Zo kunnen er verbindingen worden gemaakt. Dit kan zijn in de vorm van een maatje, een snuffelstage, werk, maar ook samen dingen ondernemen!

Een paar voorbeelden: een oudere buurtbewoner kan zelf moeilijk boodschappen doen, de jongere kan daarbij helpen en na afloop drinken ze samen een kopje thee en praten wat, zodat de jongere de Nederlandse taal beter leert spreken.

Of een jongere wil graag wat klusjes doen c.q. een snuffelstage volgen, de gasten kunnen misschien zelf wat hulp gebruiken of kennen in hun netwerk iemand die daar behoefte aan heeft. Zo vindt kruisbestuiving plaats tussen jongeren en buurtbewoners.

Middels de Talent Oriëntatie Training en de training Jezelf presenteren, die door Stichting Drop-Inn wordt aangeboden, krijgen de jongeren zicht op hun competenties/leerdoelen en kunnen ze zich beter profileren, wat weer meer kansen biedt voor hun toekomst.

De looptijd van het project bedraagt een jaar en gaat 20 jongeren (en buurtbewoners) op weg helpen.

Wanneer is het en wat kost het?

We koken op de donderdagen (buiten de vakanties om). Inloop vanaf 17:30. De avond eindigt ca 19:30. We vragen voor de maaltijd een vergoeding van 6,50 inclusief toetje. Onze jongeren zullen ruimer aanwezig zijn i.v.m. de leuke  en leerzame trainingen die zij zullen volgen.

Voor gasten: reserveren op de donderdag kan tot uiterlijk 12.00u bij Thera Smitt via mail Thera@stichtingdropinn.nl of een appje/smsje of telefoontje op 06-13237520.

Ben jij een jongere en wil je meedoen met Chef Debuut om je kansen te vergroten? Dan ben je van harte welkom! Stuur een mailtje of maak een afspraak met Thera: 06-13237520.

Ben je ouder of begeleider van een jongere? Je bent van harte welkom om de sfeer en het eten te komen proeven tijdens een van de Chef Debuut avonden. Op zo’n avond mag je kosteloos mee eten en betaal je alleen je drankjes.

Het project Chef Debuut wordt mogelijk gemaakt door VSBFonds, Badhuis Leidsebuurt Haarlem, Rabobank Stimuleringsfonds en Kansfonds.

Chef Debuut

Jongere bij Chef Debuut