Home > Chef Debuut

Chef Debuut in Het Badhuis Leidsebuurt Haarlem 2019

Chef Debuut is een project voor jonge statushouders en Nederlandse jongeren (15-30 jaar) met een behoefte aan extra ondersteuning.

Het nieuwste project van Drop-Inn is Chef Debuut: een sociaal platform waar talentontwikkeling en verbinding tussen jongeren onderling maar ook met buurtbewoners en bedrijven centraal staat.

Doe je mee?

Jij gaat samen tijdens een inspirerende en leerzame Talent Oriëntatie Training op zoek naar jouw talenten en kwaliteiten. De focus ligt vooral op jouw sterke en positieve skills.

Wat ga je leren? Samenwerken in een groep, ontwikkelen en gebruiken van je creativiteit, weerbaarheid en ondernemerschap zijn enkele items die in de training naar voren komen. Daarna vind jij het geen punt om jezelf te presenteren en matches te maken. De gasten denken met jou mee!

Ook kun je een snuffelstage doen binnen de horeca of in een timmerwerkplaats.

INTERESSANT? Ben jij tussen de 15 en 30 jaar, woon je in Haarlem of omgeving en ben je op zoek naar boven genoemde uitdagingen? Meld je dan aan voor (gratis) deelname!

Op uiterlijk 23 mei gaan we weer beginnen met een sessie van 9 keer, één keer in de week op de donderdagmiddag en -avond.  De groepsgrootte is maximaal 10 personen, (minimaal 5 pers) dus schrijf je snel in! Na succesvolle deelname ontvang jij een certificaat!

Weet je het nog niet en wil je meer weten en tegelijkertijd de sfeer proeven? Dan ben je van harte welkom op onze informatiemiddag 2 mei en je mag uiteraard iemand meenemen!

Er zijn al vele jongeren jou voorgegaan en ze zijn allemaal enthousiast:

Kingsley: “je leert zelfverzekerd te zijn….”

Souraya: “Het brengt meer positiviteit in je leven! Je leert jezelf ontdekken….”

Fkadu: “…ik ben er opener door geworden en durf nu de mensen goed aan te kijken….”

Hoe ziet de donderdagmiddag er uit bij Chef Debuut?

• 14.00-16.00: Talent Oriëntatie Training: leer jezelf beter kennen en ontdek jouw talenten en kwaliteiten. Jij staat centraal: Waar ben je goed in? Waar word jij blij van? Wat past bij jou? Tevens leer je samen te werken in een groep.
  • 16.00-18.00: Koken onder leiding van een kok en het restaurant inrichten voor Chef Debuut. (Hou je niet van koken of gastheer/vrouw zijn? Geen probleem, er is ook een heuse houtwerkplaats waar geklust kan worden).
  • 18.00-19.00: Gasten zijn binnengekomen die je gaat bedienen. Vervolgens eet je samen met de gasten.
  • 19.00-19.30: Tijd voor een korte presentatie door één van jullie of een leerzame workshop van een gastdocent

De gasten luisteren aandachtig naar je en kunnen je suggesties doen voor het maken van nieuwe contacten, ideeën of samenwerking met jou

• 19.30-20.00u: Afrekenen met de gasten en gezamenlijk opruimen van het eetgedeelte.

Chef Debuut:

Wanneer: 9 donderdagen van 14.00-20.00 in de periode 9 mei tot 11 juli 2019. (Behalve 30 mei)

Waar: Badhuis Leidseplein 49 in Haarlem

Informatiebijeenkomst: 2 mei 15.30-17.00 in het Badhuis, je mag alleen komen of met een begeleider.

Wat levert het jou? Een Training “Talent Oriëntatie” , een “Presentatie” Workshop, meer zelfvertrouwen, leren samenwerken binnen een project, een snuffelstage en een certificaat!

Meer weten?

Thera Smitt, Projectleider, tel. 06-13237520

Email: thera@stichtingdropinn.nl

www.stichtingdropinn.nl

facebook.com/stichtingdropinn

linkedin.com/company/stichting-drop-inn

Het project Chef Debuut wordt mogelijk gemaakt door VSBFonds, Badhuis Leidsebuurt Haarlem, Rabobank Stimuleringsfonds en Kansfonds.

Tijd voor een korte presentatie

Fkadu