Home > Chef Debuut

Chef Debuut start 28 november in Het Badhuis in Haarlem!!

Flyer Chef Debuut (gast info)

Flyer Chef Debuut (jongeren info)

Chef Debuut is een project voor jonge statushouders en Nederlandse jongeren met een afstand tot de maatschappij.

De jongeren hebben als gemene deler dat ze een extra steuntje kunnen gebruiken en op zoek zijn naar wat extra aandacht en ondersteuning.
Wij willen dit realiseren middels het sociale kookproject Chef Debuut, want: eten verbindt! De jongeren gaan koken onder begeleiding van een kok. Het toetje is het podium waarbij een jongere zijn of haar verhaal mag doen: wie ben ik, wat kan ik en wat zoek ik.

De gasten denken met hem/haar mee. Zo kunnen er verbindingen worden gemaakt. Dit kan zijn in de vorm van een maatje, een snuffelstage, werk, maar ook samen dingen ondernemen!

Een paar voorbeelden: een oudere buurtbewoner kan zelf moeilijk boodschappen doen, de jongere kan daarbij helpen en na afloop drinken ze samen een kopje thee en praten wat, zodat de jongere de Nederlandse taal beter leert spreken.

Of een jongere wil graag wat klusjes doen c.q. een snuffelstage volgen, de gasten kunnen misschien zelf wat hulp gebruiken of kennen in hun netwerk iemand die daar behoefte aan heeft. Zo vindt kruisbestuiving plaats tussen jongeren en buurtbewoners.

Middels de Talent Oriëntatie Training en de training Jezelf presenteren, die door Stichting Drop-Inn wordt aangeboden, krijgen de jongeren zicht op hun competenties/leerdoelen en kunnen ze zich beter profileren, wat weer meer kansen biedt voor hun toekomst.

De looptijd van het project bedraagt een jaar en gaat 20 jongeren (en buurtbewoners) op weg helpen.

Op de volgende woensdagen organiseren we een Chef Debuut party: 28 november,

Schrijf je via info@stichtingdropinn.nl als gast in onder vermelding van naam, telefoonnummer met hoeveel personen je komt en op welke datum. Of app/bel/sms met Thera 06.13237520

Schrijf je in via info@stichtingdropinn.nl als jongere onder vermelding van naam en telefoonnummer of app/bel met Thera: 06.13237520

Het project Chef Debuut wordt mogelijk gemaakt door VSBFonds, Stichting DOEN, Badhuis Leidsebuurt Haarlem en Kansfonds.

Chef Debuut

Jongere bij Chef Debuut